Belgisch-Luxemburgse vereniging van producenten en verdelers van cosmetica, detergenten, onderhoudsproducten, lijmen en mastieken, biociden en aerosolen

U bent hier:

Bedrijfsbeheer

 

Op het vlak van bedrijfsbeheer controleert RESPONSIBLE CLEANING of er een doeltreffend QHSE-beleid gevoerd wordt (Quality, Health, Safety & Environment) en gaat na of dat in overeenstemming is met Responsible Care (internationaal programma dat een formeel engagement vanwege bedrijven inhoudt dat zij alles zullen aan doen om alsmaar beter te presteren inzake gezondheid, veiligheid en milieubescherming).

Wordt eveneens gecontroleerd, beheersing van de doelstellingen van het QHSE-beleid van het bedrijf: afvalwater, energieverbruik, CO2-emissie, herbruikbare verpakkingen, veiligheid van de klant. Ook worden de duurzaamheidsprocessen beoordeeld die in de organisatie van het bedrijf ingebouwd zitten.

Voorts wordt nog gekeken naar: de criteria tot permanente verbetering, de tevredenheid, betrokkenheid en deskundigheid van het personeel dat het beleid van het bedrijf ten uitvoer moet brengen, het bestaan van opleidingsplannen voor het personeel en de evaluatie ervan.