U bent hier:

Cleanright.eu: deskundig advies over netheid en hygiëne

 

Hoe maakt u uw huis schoon, welke producten kiest u en hoe gebruikt u ze veilig en duurzaam? Op Cleanright.eu vindt u antwoord op al deze vragen. De portaalsite is voortaan ook in het Nederlands beschikbaar.

Hygiëne en netheid zijn vitaal voor onze gezondheid en welzijn - daar zijn we ons steeds beter van bewust. Cleanright.eu is de gloednieuwe website die de Europese consument informeert over netheid en hygiëne in eigen huis. Want goede hygiënische gewoontes beginnen in de eerste plaats in het eigen huishouden.

duurzaam kuisen

De website is in vier hoofdsecties verdeeld, met relevant advies over:

  • Reiniging en hygiëne: gedetailleerd schoonmaakadvies voor zes verschillende kamers in huis en informatie over de relevante producten.
  • Veilig gebruik: belangrijke uitleg over gevareninformatie en voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van detergenten of onderhoudsproducten.
  • Duurzaam schoonmaken: praktische tips om energie en water te besparen, met advies en uitleg over het Charter for Sustainable Cleaning en andere sectorale initiatieven.
  • Het etiket lezen: focus op een goed begrip van het productetiket, samen met uitgebreide en heldere uitleg over de symbolen en tekst erop.


De website is een betrouwbare online bron voor deskundig advies. Het deel over ‘gerichte hygiëne’ is geschreven in samenwerking met professor Sally Bloomfield, voorzitter van het Home Hygiene Scientific Forum (IFH).

Cleanright.eu is een initiatief van de Europese associatie voor zepen, detergenten en onderhoudsproducten (A.I.S.E.), waaraan ook DETIC heeft bijgedragen.