U bent hier:

Geen link tussen haarkleurmiddelen en kanker

 

Haarkleurmiddelen zijn een van de meest grondige bestudeerde consumentenproducten op de markt. De chemische procedure van hoe haarkleurmiddelen werken is bekend en de veiligheid ervan wordt ondersteund door een schat aan wetenschappelijk onderzoek. Onafhankelijke wetenschappelijke instanties evalueren regelmatig studies over haarkleurmiddelen en er is geen verband gevonden tussen het gebruik van haarkleurmiddelen en elk type kanker.

Nieuwe informatie wordt echter steeds zorgvuldig door industriële wetenschappers, Europese en internationale regelgevers onderzocht en onderworpen aan peer review.

 

De Europese Commissie is samen met de Europese cosmetica-industrie de uitgebreide wetgeving van haarkleurmiddelen aan het evalueren en herzien. Dit houdt in dat alle haarkleurmiddelen die worden gebruikt, worden beoordeeld door de onafhankelijke deskundigcommissie van de Commissie - het Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid (SCCS).  De chemische wetgeving van de Europese Unie heeft ook een streng proces om te bepalen of stoffen kanker kunnen veroorzaken. Op basis hiervan is PPD, de meest gebruikte kleurstof in haarkleurmiddelen, als veilig beschouwd voor gebruik als haarverf door de SCCS.

De consument kan dus gerust zijn. Momenteel zijn er geen relevante gegevens die de veiligheid van haarkleurmiddelen in vraag stellen.

Meer info over haarkleurmiddelen vindt u op http://www.mijnhaarkleuren.be